Doorgaan naar hoofdcontent

Aswoensdag

Terwijl de kruitdampen van het Carnaval van  Rio de Janeiro, Buenos Aires via 's Hertogenbosch tot Sneek langzaam optrekken verschijnt vanuit de kleurrijke magische psychedelische nevel, overal ter wereld vanzelf gewoon;Aswoensdag.
Zondag jl begon in Sneek een traditie met een onversneden Carnavalsmis, gehouden in het RK Godshuis aan de Singel.
Ooit sprak de onweerstaanbare Mahatma Gandhi de uitdagende woorden: "Wees de verandering, die je in de wereld wilt zien".
Een diepe buiging voor Prins Carnaval Jos de Eerste en zijn gevolg, Pastoor Leo van Ulden en Trea Dam als eigenaresse van het idee. Zij gedrieën schreven locale geschiedenis en maakten een begin om die prachtige hoopvolle woorden van Gandhi gestalte te geven. Ik kan het mis hebben, maar volgens mij raakt de beleving van zo'n carnavalsmis van j.l. zondag de kern van het geloof. Zoiets ontroert mij zeer.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel