Doorgaan naar hoofdcontent

Overval van Sneker Dichters


De Sneker dichters Marten Visser, Baukje van Kesteren en Anske Smit pleegden tijdens een turbulente en rumoerige jaarwisseling een bijzonder brute overval op de site "DICHT IN DE BUURT"
Zij zetten hun gedichten over Sneek letterlijk op de de digitale kaart van het dagblad Trouw.nl regionale gedichten.
Elk gedicht op deze Trouw-website over woonplaats, buurt, favoriete plekje of een ander regionaal onderwerp kun je hier terug vinden. De gedichten die op de kaart verschijnen, worden gebundeld in een boekje dat vanaf Gedichtendag bij Trouw te koop is.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond