Doorgaan naar hoofdcontent

Nationale Tuinvogeltelling 2010Van 10:30 uur tot 11:00 uur doen we mee aan de tuinvogeltelling. Knus, samen  en met een kopje koffie een half uurtje voor het raam zitten kijken naar fouragerende aan en af vliegende zangvogeltjes  De centrale verwarming op 6 en tekeningen van Marjolijn Bastin uit het weekblad Libelle paraat voor de soorten verificatie. Wat een zaterdagmorgenweelde. Op de buitenthermometer is het 0 graden. In de tuin ligt nog sneeuw en de aangrenzende vijver ligt nog helemaal dicht gevroren. Grijze lucht. Verder in de aanslag, Dorrestijns Vogelgids."Krijg ik tijdens een wandeling een kneu in het vizier (Carduelis canabina) met dat prachtige zachte rood van kruin en borst of het barmsijsje (Carduelis flammea), dan hap ik naar adem, mijn ziel beweegt, mijn bloed gaat sneller stromen. Dat krijgt een glas bier niet voorelkaar!"  En het ontroerende citaat "De vogel is niet zomaar een gevleugelde vriend, hij is een heraut uit het Paradijs!"
Vogelbescherming helpt ons een handje met het telformulier op hun website. Hierop staan afbeeldingen van de meest voorkomende soorten al vermeld. Nog nooit ging een halfuurtje voor het raam zitten zo snel voorbij!
Morgen weer: same time, same place & same partner.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer