Doorgaan naar hoofdcontent

Deel 2 Nationale Tuinvogeltelling

Gisteren opnieuw meegedaan met de Nationale tuinvogel-telling vanuit de 5e verdieping van een grachtenpand in een Studio waar M. woont in Amsterdam. De toppen van de kale lindebomen, met sneeuw bedekte takken aan de Brouwersgracht leverden slechts een score van twee houtduiven op.
In de gracht bij de woonboten een ploeg van een-stuk-of-veertig hongerige kokmeeuwen. Ik verwerk ze niet in de telling, maar rangschik ze onder de term patat-meeuwen in mijn eigen rooie analoge opschrijfboekje
Het weer werkte zondagmorgen niet echt mee; voor de foto wel!  Het levert een Anton Pieck beeld, met als bonus besneeuwde auto's en woonarken op. In één van de tegenover liggende panden woont zanger/acteur/runner Thomas Acda, maar dat terzijde.


Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel