woensdag 30 december 2009

Mijn circus moment

In Leeuwarden is tot en met 3 januari het "Internationaal Kerstcircus Leeuwarden" op bezoek. Het complete Circus staat op het terrein naast het Landbouwcentrum, waar ik mijn werkplek heb! Vanuit mijn kamer zie ik bijna dagelijks het vertier dat dit circus met zich mee brengt. De grote tent, het materiaal/materieel, de medewerkers de artiesten, de dieren en niet te vergeten het Hoog Geeerd Publiek. Een regelrechte aanrader voor gezinnen met Kids! Beter dan het kopen van teveel nutteloos vuurwerk!  Ik herinner nog heel goed mijn onvergetelijk circusmoment op het Martiniplein in Sneek. Circus Toni Boltini. De maestro zelf en met hem samen in de show zijn prachtige, super-slanke, op-zijn-minst vijfentwintig jaar jongere vriendin, met lange blonde wapperende haren, die staande op de rug van een witte schimmel, op gouden balletschoentjes en een maagdelijk wit doorzichtig gewaad, door de piste reed. 
Dit adembenemende beeld maakte op mij als 12 jarige jongeling, die nog nooit verder was geweest als de twadde wytte hekke yn Hylpen, een verpletterende indruk. Vanaf dat moment is de Liefde voor het Circus nooit meer overgegaan. Maar dit terzijde. De organisatie van het Internationaal Kerstcircus Leeuwarden is wederom in handen van Circus Renz Berlin dat er in geslaagd is een internationale topproduktie te realiseren. De Kaiser Brothers uit Tjechië halen huiveringwekkende taferelen uit op het strakke koord (12 meter hoog boven de tijgerkooi, nog nooit vertoond in Nederland). Ook tonen zij hun kunsten op het vermaarde dodenrad. De Russische Truppe Pavlov laat zien wat er mogelijk is met een Russsiche springplank (Bar) en aan de rekstok. Nigel Voets (Holland gots talent) jongleert de sterren van de hemel en Sarina en Lavinia Renz verzorgen de trapezenummers.
Het aantal dierennummers is natuurlijk ook indrukwekkend. Naast de olifanten, kamelen, diverse paarden zullen er deze editie ook tijgers in de piste verschijnen en een fantastisch kattennummer.
Een absolute aanrader voor het hele gezin.