donderdag 17 december 2009

Snowpatrol.

Het was vanmorgen rustig op station Sneek-Noord. De aanleg van het tweede spoort ligt momenteel stil vanwege het dikke pak sneeuw. Chapeau voor Arriva. Ik kon in de trein naar Liwadden precies op tijd opstappen. Onderweg zag ik door het raam van de coupe op vele plaatsen de schaapjes nog in de witte velden staan. Die kunnen er vandaag echt nog wel tegen. Ze kunnen nu nog bij de grassprietjes komen......
Bij Leeuwarden hoorde ik via de intercom in de trein: "We naderen station Hindeloopen!" Nou ja zeg! In de trein twitterde ik vlug nog even laatste bericht: de treinen rijden, een kerstpakket ontvangen. De kerstborrel gaat door. Live is a Beach.
Vandaag een nuttige vergadering gehad in Liwadden. We gaan weer verstandige dingen doen in 2010. Daarna, hup,,,,geen risico's nemen, Snel terug naar Sneek. Ik skip met pijn in mijn hart de kerstborrel van het Ministerie. Bij de Lieuwherne nabij de Vrouwenpoortsbrug stond een borrel en een warm en koud buffet gereed. Sorry, collega's....Kan meerijden met Piet van het Wetterskip, maar haast mij toch te voet naar het Station. Ik gok, dat de trein, gegeven de omstandigheden, de beste manier is om snel en veilig thuis te komen. Ook nu kon ik weer rekenen op de jongens en meisjes Arriva. Zij brachten alle Snekers weer vlug, veilig en voordelig door het wijde besneeuwde Middelsee-landschap, naar hun Stadsje.
Ik mut der nyt an denke, dat'k vannacht feplicht in Liwadden blieve moest.
Breaking

Breaking.
* 6:45 uur Ik sta op. Een dik pak sneeuw buiten.
* 07.23 uur buurman Siep komt zojuist vanaf Schipholmet de auto de straat binnen rijden. Bruin verbrande kop gescoord op Gran Canaria.
Mijn sneeuwboard van de Gamma moet er aan te pas komen om zijn auto van de straat te halen en bij zijn woning te parkeren.
* 8:10 uur Arriva - ineternet: heeft nog geen treinen op tijd, wisselstoringen e.d.
* 9:00 uur Ik besluit op het fietsje naar Sneek-Noord te gaan. Een gokje wat deze dag gaat brengen.....