maandag 14 december 2009

Producer


Hoi Anske.....beetje laat. druk, druk. Maar beter laat dan....
Woensdag 9 dec j.l. Paul McCartney's Evening Europe Tour 2009te Arnhem, Een werelds concert. Bas en drums vond ik persoonlik niet goed gemixt, maar dat is muziekanten praat. Er is alzo veel geschreven over Paul ,dat het moelijk is om nog iets origineels te zeggen. In 1963 begon de Beatlemania in Engeland. Daarna werd de wereld veroverd. Voor mij is Paul een van de beste, zoniet de grootste popmuzikant die de wereld ooit gekend heeft! 

Roelof Valk.
Lagereschool-maat Roelof Valk uit Hylpen stuurt mij altijd mailtjes over de concerten, die hij bezoekt. Vaak samen met zijn vrouw Hennie. Meestal gaan ze naar de wereldsterren uit de popmuziek, die met hun tour de lage landen aandoen. Ik kan het niet nalaten om soms zijn puntige mailtjes op mijn weblog te plaatsen. Geen All Rights Reserved.
Roelof heeft kijk op popmuziek. Hij speelde jarenlang zelf in bandjes. Semi-Prof-Drummer. Hij zit nog steeds in het artiestenvak. Hij heeft recent op zijn zestigste zijn baan op opgegeven en werkt als nu als full-time manager bij Two-Tone.
Op de lagere school wist Roelof al precies wat hij wilde worden: " Producer."
Het woord producer was in 1960 voor mij als scharrelkind absoluut, een vreemd woord. Een woord uit een andere wereld. Het was ieder geval geen Hylpers. Ik had toen werkelijk geen flauw benul wat je dan later zou worden in de maatschappij?
Roelof had dat als kind al-min-of-meer scherp voor de ogen! Dat heb ik altijd in hem bewonderd!