Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit december 13, 2009 weergeven

Une belle histoire over Ransuilen (Katoelen)

Deze foto kreeg ik van mijn goede vriend, Bouwmantsje Partner en overtuigd Stadjer uit Groningen: Jan Karstens. Webdesigner, muzikant, birdwatcher a la Hans Dorrestijn en van-alles-en-nog-wat, maar bovenal Hylpenlover pur-sang.
Hij wandelde zaterdag relekst en op meditatieve wijze door Hylpen.(Hindeloopen). Hij ontmoette daar mevrouw Ineke Mulder-Grasman. Zij schrijft mij digitaal onverwijld het volgende:
Hallo, Hylper om útens, Vanochtend, ik was achterhuis, loopt daar een man voorbij, (look-a-like Anske) lang haar, lange jas en met fotocamera. Ik zei, als u een mooie foto wilt maken moet u even omhoog kijken. En dat deed hij. Hij zag toen waar wat wij zelf al drie weken, dagelijks, van genieten, namelijk 5 ransuilen. Natuurlijk werden er gelijk foto's gemaakt en heb ik voor hem een braakbal uitgeplozen. Hij vertelde op zoek te zijn naar jeugdsentiment, daar hij hier vroeger had gewoond en had gelogeerd. Hij had sinds kort weer contact met zijn oude jeugdvriend en dat bleek jij t…

Kyokushin Karate Examen

v.l.n.r Syds Pasma, Bert de Vries, Dita Klijnsma, Sensei Frank Liew-On, Senpai Sinisa Cosic, Wilbert te Have, Paulien Leonora en Lea Koenen deden zaterdag examen tot het behalen van verschillende kleuren banden in hun sport, het Kyokushin Karate. Een veeleisende klus, met confronterende en intensieve onderdelen.
Lea Koenen (onderwijzeres en dochter van oud HubertSneek ster-voetbal-speler Harry Koenen) helemaal rechts op de foto deed examen in de bruine band. Een zware klus. Zij moest voor het examen eerst 12 km hardlopen, daarna volgden verschillende bijzonder zware examenonderdelen waar onder het onderlinge sparren en de altijd spectaculair ogende breektest. Alle kandidaten zijn geslaagd. Proficiat.
Persoonlijk had ik het genoegen om met deze fantastische sporters mee te doen op het onderdeel hardlopen.