zondag 11 oktober 2009

Fast Forward in Liwadden

Zaterdagavond naar de voorstelling Fast Forward van een Meeuw in de oude gevangenis in Liwadden geweest. De regisseurs Jiske Gunkel, Lies van de Wiel, Margarite Smit en Lieke Bruinzeel hadden er inderdaad een loeisnelle voorstelling van gemaakt. Het in grote getale aanwezige publiek (jong en oud) werd in vieren verdeeld. Er waren vier verschillende locaties in de Blokhuispoort. Deze verschillende locaties waren subliem vormgegeven door het duo Annemarie en Johan Klijn. De jonge spelers en tevens schrijvers (schrijfklas Wies Kuijers) van deze snelle en korte voorstellingen schoven steeds door en het publiek bleef steeds op zijn plek. Elk locatie had dus min-of-meer een andere voorstelling. Het was een soort lopende band met heel veel toneelstukjes achter elkaar. De scènes gingen over herkenbare typische dingen die elke jongere meemaakt. Doordat het op locatie is heb je het gevoel, dat je bij ze thuis bent. Je zit bijna bij ze op schoot.
Gouden, echt...In alle opzichten zag ik een kwalitatief snoeigoeie voorstelling. Ik werd geraakt door de ernst, de humor en de overweldigende energie van deze jonge acteurs en actrices. De voorstelling was in zijn geheel ook hartstikke ingenieus in elkaar gezet. Perfecte timing. Van te voren had ik de flyer (snelste festival voor je het weet is het geweest!) niet gelezen. Ik lees die briefjes eigenlijk nooit; bij geen enkele voorstelling. Ik laat me liever verrassen door het hier-en-nu op het toneel. Na afloop van deze ultra energieke happening van een Meeuw (artistieke en zakelijke leiding: Hilde Mulder) moet ik dan altijd even een tijdje op een aangename, prettige wijze tot mezelf komen.
Ik-zat-zwaarstukken, om maar eens met een toepasselijke en actuele karate-term in 't Snekers af te sluiten. Volgende week Kyokushin Waterpoortcup 2009 in de Sneker Sporthal!!