zaterdag 5 september 2009

K~THOLLANDERS

Overal in de dorpen om mij heen zie ik de eerste tekenen van vlijtig versierde dorpsstraten. De traditionele september dorpsfeesten staan weer voor de deur. De Friese dorpen gaan ervoor en vieren met zijn allen een feestje. De oogst is binnen en nu maar hopen dat de Goden hun goed zijn gestemd. Dorpsfeest in o.a. Scharnegoutum, Koudum, Sint Nicolaasga en binnenkort ook weer Joustermerke.......Vorige week beet in het westen des lands Hoek van Holland het spits af!
Mijn favoriete NRC collumnist Frits Abrahams schrijft gisteren op pagina twintig o.a. het volgende over de bestuurlijke gevolgen van dit uit de hand gelopen gratis-westerse-dance-dorpsfeest aan de Noordzee in de Rotterdamse gemeenteraad .
`De enige tegenvaller voor Leefbaar in het Hoek van Holland-drama is dat tot dusver niet is gebleken, dat er moslimhooligans bij betrokken waren. Geen kut-Marokkanen, geen kut-Turken, niets. Dat is even slikken voor Sørensen & Co. Heb je een pracht van een rel, inclusief een dode en gewonden, en dan kun je er niet maximaal politieke munt uit slaan, omdat de moslims op hun luie kont in hun prachtwijken zijn blijven zitten.
Erger nog, als de schijn niet bedriegt zijn de tweehonderd daders gezonde Hollandse jongens en huisvaders met baan die doordeweeks een onzichtbaar bestaan leiden, maar toevallig een eigenaardige hobby hebben ontwikkeld: leuk lynchen. Kut-Hollanders dus`
en verder.......`
`Pastors zei in de raadzaal dat de Rotterdamse politie wél te hard mag slaan, maar niet te zacht. Interessante uitspraak. Stel nu eens dat straks onomstotelijk blijkt dat het slachtoffer en de gewonden zélf belagers van de politie waren. Moet Pastors, als hij consequent is, dan niet toegeven dat de politie weliswaar te hard heeft geslagen, maar tegelijk adequaat en conform zijn wensen gehandeld heeft?`

Om een beetje `bij`te blijven in popland!


Anske Smit's TwitWall

Anske Smit's TwitWall

Shared via AddThis