zondag 30 augustus 2009

Zomergasten

VPRO´s Zomergast Jaap van Zweden op zondag 30 augustus 2009 om 21.06 uur ´Als je zingt van binnen, kan je niks gebeuren...Dat is waar het om gaat`!

Klassieker.

Foto Peter Smit tijdens het Hungarian Summercamp 2009.
De jubeleumeditie van de sneker AV Horror loopklassieker Sneek-Bolsward-Sneek, afstand 10 km is gistermiddag uitgelopen op een regel-recht familiefeestje. Zoiets plan je niet, dat overkomt je.....Prachtig! Neef Egbert Brink uit Leek ging op de 20 km mannen-recreanten van start en finiste in een tijd van 1.42.02. De laatste loodjes ter hoogte van IJsbrechtum vielen niet mee. Het leverde hem een 83 ste plek op.
Zijn jongere broer en andere neef Peter uit Grou, basketballer in Joure, besloot plotseling zaterdagmorgen - niet geheel voorbereid - om ook met ons mee te doen in Sneek.
Hij startte op de mannen-recreanten 10 km en finiste verdienstelijk binnen het uur, in een tijd van 58.03. Hij placeerde zich hiermee precies op de 100ste plaats!
Zoon Peter, karateka had deze zomer door zijn buitenlandse trainingskampen o.a. in Hongarije en vervolgens in Sneek, het accent gelegd op het onderdeel hardlopen. Deze voorbedreiding op de Kyokushin Karate Waterpoortcup 2009 op zaterdag 17 oktober in de Sneker Sporthal, vertaalde hij zaterdagmiddag op zijn hagelnieuwe Nikes in een tijd van 45.02 op de 10 km. Dit leverde Peter een 19e plaats op.
Als nestor van dit clubje tekenende ik op de 10 km voor een 98 ste plaats met een tijd van 57.14
De derde helft hebben we bij ons thuis op de Eker feestelijk afgesloten onder het genot van een biertje en een maaltijd van de beste thuisbreng-sjinees-fan-Sneek Sing King Ling.