dinsdag 18 augustus 2009

Blair Witch Project in het Zwettebos

Het Sneker Zwettebos is sinds kort een beetje aan het veranderen. In een maanlandschap. Een plotseling verschenen onbekend gronddepot geeft reliëf aan de bodem van het overigens platte Zwettebos. Omstanders beweren, dat er een kunstmatige heuvel wordt aangelegd, waarop je ´s winters in de sneeuw met je sleetje naar beneden kunt roetsen. Anderen beweren stellig, dat dit het decor is voor een huiveringwekkende horrorfilm met een vleugje motorcross. Om het allemaal nog spannender te maken werkt momenteel een grote gele graafmachine een bepaalde kant uit en wordt de bult in onbekende richting weer gesplitst en/of verplaatst. Wat zal het worden. Hoe hoog. Hoe laag. Hoe lang
Wie kent het mysterie van de heuvel in het Zwettebos en kan hierover een toelichting verschaffen. Niets, maar dan ook niets blijft in Sneek namelijk onbesproken.


even in het kort iets, over de gelijknamige film Blairwitch Project. Tijdens het hopeloos rond dwalen in de bossen komen ze allerlei vreemde dingen tegen, zoals een plek waar allerlei houten, aan elkaar vastgebonden, "voo-doo" poppen in de bomen hangen. De nachten die ze daar moeten doorbrengen lijken hun eind te betekenen. De film eindigt doordat de filmcamera op de grond valt, nadat een van de studenten in de hoek van de kamer gefilmd wordt, met zijn gezicht naar de muur. Eerder in het verhaal werd verteld dat een kluizenaar kinderen één voor één vermoordde: hij zette er 1 tegen de muur omdat hij de blik van de kinderen niet kon aanzien terwijl hij moordde. Er werd bij verteld dat de band in het bos was teruggevonden en dat dit het enige was wat er was teruggevonden van het groepje studenten, een jaar na hun verdwijning. In werkelijkheid is dit dus geen documentaire maar een horrorfilm.
bron wikkipedia