Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit mei 5, 2009 weergeven

Bevrijdingsfestival 2009

Wij zijn echte bandjes-lui. Vanmiddag drie topacts gezien op het Oldehovepodium in Leeuwarden onder het motto: Vrijheid maak je met elkaarr. Hieronder zie je drie van deze Ambassadeurs van de Vrijheid. ----- Habib Koite en zijn jeugdvrienden Bamada zijn van Mali, sprankelende wereldmuziek.
Zilveren Harp winnaar Beef maakt een mix van verschillende jamaicaanse stijlen.

Giovanca is van Curacao, heel charmant, is de top van de nu soul.
Tot slot een hapje in deze exclusieve Blauwe Tent. Super de Luxe, met een ongedwongen sfeer en met een prijskwaliteitverhouding waar je U tegen zegt!

Echte Helden getuigen zelden

Vandaag is het Bevrijdingsdag 2009. Vanzelfsprekend doe ik mijn blogje van 15 februari j.l. in de reprise. Omdat echte Helden zelden getuigen en omdat het paralel familie is, doe ik het nu voor hen: Dorus Glashouwer c.s. en Reitje Stallmann. Vrijdag de dertiende februari j.l. presenteerde ik zomaar vanuit het blauwe hinein, zonder toelichting of commentaar, een lijstje met goederen. Ingedeeld in kolommen nog wel! Ik verbond daar min-of-meer een prijsvraag aan.Sanssouchi reageerde daarop met het goede antwoord. Inderdaad, het betrof de eerste voedselhulp voor de stad Amsterdam, na de bevrijding WO II. Het eerste schip, met hulpgoederen, dat onder gezag van schipper Dorus Glashouwer, door de sluizen van het IJ Amsterdam de Houthaven invoer was, de "Goede Verwachting" uit Hindeloopen. 
Een saillant detail was, en onze persoonlijke link is, dat bemanning van  de Goede Verwachting bestond uit de schipper mijn oom Dorus (Glashouwer) en de verdere bemanning uit zijn vrouw tante Frouk…