zaterdag 2 mei 2009

1 mei viering

Vrijdag 1 mei, of hoe we traditioneel een wandeling door Amsterdam 's avonds afsloten, in het illustere gezelschap van een Blauwe Reiger (Ardea Cinerea) in zijn habitat nabij de onvolprezen FEBO op het stadionplein. 
(Wanneer krijgen zij, van de FEBO eindelijk eens een lintje? zo vroeg ik mij af.) De Blauwe Reiger niet te verwarren met Purperreiger, is in Nederland zeldzaam omdat bijna alle moerassen in Nederland zijn drooggelegd.
Heenweg Stadionplein: op de tram, via, via o.a. de Vijzelstraat, met zijn geknikte panden, de drukke Albert Cuijp, naar het overvolle Centraal Station. Ook hier nijvere schoonmakers volop in de weer om die gigantische puinzooi van Koninginne-dag weer op te ruimen. Even een kopje K. bij dochter M, op de Brouwersgracht. Zij zong samen met vrienden, in een Amsterdams Café op Koninginnedag, de karaoke Mexico van de Zangeres Zonder Naam om de dreigende Mexicaanse Griepinvasie te bezweren. Het mocht niet baten!
Vervolgens standaard via beide zijden van de Haarlemmerstraat, de Niewedijk op, naar de Dam (opruimen kermisattracties, alles wordt ingereedheid gebracht voor de nationale dodenherdenking op 4 mei a.s.), Rokin, Kalverstraat, Heiligeweg, Leidsestraat, Leidseplein, Weteringschans, P.C.Hooftstraat, (BNers: Harry Mulisch en Vanessa) via een avondzonbankje in het Vondelpark weer richting Olympisch Stadion. Daarna naar onze welbekende, bewierookte en bejubelde rode-vwgolf-tdi, die geparkeerd stond nabij de Sluis tussen het Nieuwe Meer en de Zuider Amstel, deeluitmakende van het industrieterrein de Schinkel, vlakbij het bedrijf TV bedrijf Eyeworks. Ook hier geldt inmiddels betaald parkeren! Hoe je het wendt of keert is een wandeling door Amsterdam in de periode begin mei, toch een opmaat naar (ge)denkingen van 4 en 5 mei.
Dit zijn de beelden/fragmenten die ik in willekeurige volgorde onderweg maakte.