maandag 20 april 2009

Boksmaat Jaap Postma districtskampioen

Door Tjeerd Bakker

Purmerend - Jaap Postma is zaterdagavond 18 april kampioen geworden van de districten Noord-Holland en Noord- Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe).Hij deed dit door in de finale Ian Hurkmans van boxing Den Helder te verslaan.

Na een rustige eerste ronde waarin Jaap Postma een lichte puntenvoorsprong opbouwde, ging Jaap in de tweede ronde in de hem bekende stijl los. Ian Hurkmans, die er bekend om staat dat hij een knock out in de vuisten heeft, kon niets anders doen dan in de verdediging gaan. In een wervelwind van stoten ging Hurkmans neer en kreeg acht tellen rust van de arbiter. In de pauze van de tweede en derde ronde kreeg Hurkmans van zijn trainer de opdracht: alles of niets te spelen.

De derde ronde duurde echter niet lang: Hurkmans probeerde zo hard te stoten dat hij ten val kwam en hiermee zijn arm brak. De wedstrijd werd dan ook afgebroken door de scheidsrechter: medische interventie.

Jaap Postma zal nu verder gaan in de B-klasse. Zaterdag 9 mei zal hij zijn opwachting maken bij een vechtsportgala in Heerenveen. Een tegenstander wordt nog gezocht. De organisatie probeert de nog nooit verslagen Ali Ergul van boksschool Albert Cuyp zover te krijgen dat hij wil boksen tegen onze sneker coming man Jaap Postma.