Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit maart 13, 2009 weergeven

Mijn commentaar Liwarderweg

In mijn logje, een prikkelend opwarmertje en als schot voor de boeg bedoeld, beloofde ik mijn commentaar te leveren:
Eerst was er dat samenhangende beeld van de weg en de platanen, nu is het kaal. De reactie op mijn weblog van gisteren is er eentje vanuit het gevoel. Een scherpe subjectieve één dimensionale benadering. Een beetje op de man gespeeld. Dat wel. Op de verantwoordelijke wethouder, uitvoerende ambtenaren/aannemers! Absoluut niet op Jan Bargboer persoonlijk, natuurlijk! Dat weet hij inmiddels ook!
Je kan alles zeggen over die platanen. Slecht ontwikkeld, niet vitaal, exoot, hinderlijke ondiepe wortelgroei, noem maar op. Maar voor mij hoorden die stadsbomen bij de beleving van die straat, zoals ik eerder al zei: "Een samenhangend belevingsbeeld". Inmiddels zestien jaar lang wandelen Renate en ik meerdere keren per week langs de Leeuwarderweg van huis naar de "Stad" vice versa. Het is op zich een straat waar ik van houd. Er wonen daar mensen die…

Kale Bedoëning op de Liwarderweg

Wethouder Jan Bargboer laat der gin gras over groëie, letterlijk òk gin platanen meer langs de kant van de Liwarderweg!! Inpakke en wegwése was disse week syn devies, dat lees ik der sù fanne hele werkfilm "Weg-is-Weg" af. Don't mash around with me! De symboliek van de laan de grandeur, de navelstreng die Sneek verbindt met de Friese hoofdstad, heeft qua uiterlijk een gevoelige deuk opgelopen. Vrijdag-de-dertiende: Weg prachtig laaneffect, weg gesloten boomkronen, weg schaduw in de zomer.......Het beeld en de uitstraling van de Liwarderweg is niet alleen van de bewoners, maar van alle Snekers! Binnenkort myn kommentaar……..