Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit februari 11, 2009 weergeven

Dassentunnel

Verhip, de Leeuwarder Courant plaatste vandaag - eerder als ikzelf op mijn bloedeigen weblog - een artikel, gemaakt door LC journaliste Margje Kooistra en LC fotograaf Jan de Vries, over één van mijn niet zo vaak voorkomende, maar wel behorende tot mijn alledaagse werkzaamheden. De begeleiding van de aanleg van een dassentunnel onder de Spannenburgerdijk, nabij het buurtschap 't Noed onder Sint Nicolaasga. In mijn logje genaamd Wissels van 17 april 2008 deed ik verslag van een voorbereidend terreinbezoek voor dit project.
Zoals vermeld in het artikel van de Leeuwarder Courant van heden, komt er een 65 meter lange faunatunnel onder de Spannenburgerdijk. Momenteel is de aannemer voorbereidingen aan het treffen, om de pvc buis rond 40 cm, onder de grond van de weg door te persen. Laten we hopen, dat bestaande buizen, leidingen, kabels en onvoorziene zwerfkeien de pret niet bederven. Voorafgaand onderzoek en metingen hebben uitgewezen, dat de operatie zonder meer mogelijk is. Daarna…

Frederico Garcia Lorca

Gijs Scholten van Aschat en Eric Vaarzon Morel stonden gisteren beiden op het podium in de Oosterpoort te Groningen. Zij vertolkten hun eigengemaakte voorstelling Duende.
De acteur Gijs Scholten van Aschat droeg gedichten voor van o.a. dichters/schrijvers Frederico Garcia Lorca. Deze Spaanse dichter en toneelschrijver behoorde tot "de generatie van 1927" Hij organiseerde in dat jaar het eerste flamenco festival bij het Alhambra in Granada. En verder gedichten van Raphaël Alberti, Ferdinando Pessoa en anderen. Een bonte stoet van dooie dichters die voor het eerst net zoals de schilder Picasso, gebruik maakten van de vrije vorm!
De virtuoze flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel omlijste de voorstelling magistraal. Gijs is onmiskenbaar één van onze top acteurs, die deze voorstelling moeiteloos aankan. Hij acteerde, vertelde, droeg voor op een briljante wijze. Het waren teksten waar ik nog nooit van had gehoord. Ik heb twee uur lang genoten van de teksten, de lichaamstaal en het ta…