Doorgaan naar hoofdcontent

Une belle histoire over Ransuilen (Katoelen)

Deze foto kreeg ik van mijn goede vriend, Bouwmantsje Partner en overtuigd Stadjer uit Groningen: Jan Karstens. Webdesigner, muzikant, birdwatcher a la Hans Dorrestijn en van-alles-en-nog-wat, maar bovenal Hylpenlover pur-sang.
Hij wandelde zaterdag relekst en op meditatieve wijze door Hylpen.(Hindeloopen). Hij ontmoette daar mevrouw Ineke Mulder-Grasman. Zij schrijft mij digitaal onverwijld het volgende:
Hallo, Hylper om útens, Vanochtend, ik was achterhuis, loopt daar een man voorbij, (look-a-like Anske) lang haar, lange jas en met fotocamera. Ik zei, als u een mooie foto wilt maken moet u even omhoog kijken. En dat deed hij. Hij zag toen waar wat wij zelf al drie weken, dagelijks, van genieten, namelijk 5 ransuilen. Natuurlijk werden er gelijk foto's gemaakt en heb ik voor hem een braakbal uitgeplozen. Hij vertelde op zoek te zijn naar jeugdsentiment, daar hij hier vroeger had gewoond en had gelogeerd. Hij had sinds kort weer contact met zijn oude jeugdvriend en dat bleek jij te zijn. Hij is de kleinzoon van Sije Halbertsma. Zijn naam heeft hij mij niet genoemd. 
Na de foto's en het gesprek ging hij weer verder.
Sinds 3 weken verblijven er in de boom voor ons huis overdag 5 ransuilen. Zo te zien vader, moeder en 3 kinderen. Tussen 07.00 - 07.30 vliegen ze in om een uiltje te knappen. Rond 16.00 uur worden ze wakker, braken de niet verteerbare voedsel resten, zoals botjes en schedels van muizen uit, poetsen hun veren en vliegen als het donker is uit, om op jacht te gaan.

Ja...Jan in Hylpen blijft je nimmer onopgemerkt. Misschien zijn we daarom wel Hylpen-liefhebbers!
Bedankt Ineke!
Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …