Doorgaan naar hoofdcontent

Berlijn

Vandaag is het twintig jaar geleden, dat de Muur tussen Oost en West Berlijn eerst symbolisch en later letterlijk viel. Ik maakte deze foto van een relict bij de Potsdammer Platz. Geplaatstvoor de toeristen en bezoekers van het Sony-Center. Gelukkig is er geen verband met de gebeurtenissen op 9e november tussen nu en in 1938. But.....you never know!

In de nacht van 9 op 10 november 1938 vond de Kristallnacht plaats. Onderstaande foto is van Die Neue Synagoge in de Oranienburger Strasze te Berlijn. Ik heb deze foto gemaakt vanwege de symbolische betekenis van de prachtige blauwe lucht en de boom op de voorgrond.
Het leven gaat altijd door!

Nu nog even het opgeheven vingertje! Ons land is verantwoordelijk voor de deportatie van 100.000-102.000 joodse medelanders.
In het Holocaust Monument in Berlijn is dit beeld daarvan een stille, maar eeuwige getuige. Begin mei hoor je hier niemand over......


Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel