Doorgaan naar hoofdcontent

Persbericht van Jacob Brandsma

Lammeren Noorderleech rijp voor de slacht

Eerste lichting bijzondere lammeren naar de slager

Sneek, 04 November 2009 /EZPress/ - Buitendijks weidende lammeren op het Noorderleech bij Marrum zijn klaar voor de slager. Vrijdag 6 november 2009 rond 14 uur zal een groep van ongeveer 150 lammeren worden geïnventariseerd. Een selectie van vier lammeren wordt vervolgens op 9 november naar slagerij Menno Hoekstra in Dokkum gebracht, als proef.

Diervriendelijk transport
Om de lammeren diervriendelijk te laten wennen aan transport worden ze eerst tijdelijk geladen in een kleinveeaanhanger. Hiermee wordt speels een paar rondjes gereden achter een quad. Zo associëren de dieren het transport niet met angst en worden spanningen en de opbouw van stresshormonen, die te proeven zijn in het vlees, voorkomen.

Uniek natuurgebied met zeer gezond graasgras
Het Noorderleech staat bekend als een uniek natuurgebied. Het weide grasland stroomt regelmatig over met zeewater omdat de zomerdijk bewust op beperkte hoogte is gehouden. Zilte kleislib zorgt voor een uitermate gezonde en vruchtbare voedingsbodem. Iedere vorm van verdere bemesting is hierdoor bovendien overbodig. Dit alles zorgt voor een optimale mineralenhuishouding en uitbundige ontwikkeling van micro-organismen. De stralen van de zon beschijnen de atmosfeer waardoor de luchtmoleculen in een hogere trilling komen. Door ejectie van een elektron verzwaart een stikstofmolecuul ietwat en wordt reactief. Deze verzwaarde stikstofmoleculen verbinden zich aan dauw en regen en komen zo op aarde terecht. Hieruit vormt zich in het gras een bouquet aan enzymen, vitamines, aminozuren en eiwitten welke worden opgenomen door de voortdurend gras grazende lammeren.

Test op gezondheid en smaak
Dit buitendijks lamsvlees is dan ook een ideale leverancier van nuttige lipo-proteïnen waar menselijke lichaamscellen in essentie uit bestaan. Logisch is dan ook dat dit vlees zeer gezond zou moeten zijn. Gezonder kan haast niet. Ook culinair zou de smaak de tong moeten vlijden. Om dit alles te testen laat Jacob Brandsma nu een viertal lammeren slachten om de proef op de som te nemen. Voor hemzelf en misschien voor een aantal zakelijke relaties.

Mineraalrijk dierlijk eiwit versus koolhydraatrijk voedselpatroon
Brandsma is van mening dat de huidige welvaartscultuur afglijdt door een voedselpatroon waarin koolhydraten zeer dominant zijn. Een hoge koolhydraatconsumptie zorgt voor schommelingen in de bloedsuikerwaarden. Hierdoor ontstaat een verhoogde insulinebehoefte met allerlei diabetes gerelateerde complicaties als gevolg, zoals overgewicht, spierzwakte, gewrichtsaandoeningen, hart- en vaatziekten, neurologische aandoeningen als MS en ALS, nierklachten, malignancies, enzovoort. Veel inname van mineraalrijk dierlijk eiwit, zoals dit vlees van buitendijks gras grazende lammeren, zou perfect zijn om allerhande welvaartziekten te verdrijven.

Behandeling van gebitsklachten
Het meest opvallend en direct waar te nemen is dit volgens Brandsma bij de behandeling van gebitsklachten als kiespijn, kaakontsteking en tanderosie. De eiwitten in zout vlees leveren de mineralen onder de juiste pH-waarde. Het zorgt er namelijk voor dat zuur weg wordt gebufferd en dat kristallen inbedden in glazuur en tandbeen. Uiteraard is het wel essentieel het juiste (zee)zout en vlees te gebruiken. Brandsma volgt al geruime tijd een puur vlees dieet.

Bron: OzonTandZorg

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond