Doorgaan naar hoofdcontent

Fast Forward in Liwadden

Zaterdagavond naar de voorstelling Fast Forward van een Meeuw in de oude gevangenis in Liwadden geweest. De regisseurs Jiske Gunkel, Lies van de Wiel, Margarite Smit en Lieke Bruinzeel hadden er inderdaad een loeisnelle voorstelling van gemaakt. Het in grote getale aanwezige publiek (jong en oud) werd in vieren verdeeld. Er waren vier verschillende locaties in de Blokhuispoort. Deze verschillende locaties waren subliem vormgegeven door het duo Annemarie en Johan Klijn. De jonge spelers en tevens schrijvers (schrijfklas Wies Kuijers) van deze snelle en korte voorstellingen schoven steeds door en het publiek bleef steeds op zijn plek. Elk locatie had dus min-of-meer een andere voorstelling. Het was een soort lopende band met heel veel toneelstukjes achter elkaar. De scènes gingen over herkenbare typische dingen die elke jongere meemaakt. Doordat het op locatie is heb je het gevoel, dat je bij ze thuis bent. Je zit bijna bij ze op schoot.
Gouden, echt...In alle opzichten zag ik een kwalitatief snoeigoeie voorstelling. Ik werd geraakt door de ernst, de humor en de overweldigende energie van deze jonge acteurs en actrices. De voorstelling was in zijn geheel ook hartstikke ingenieus in elkaar gezet. Perfecte timing. Van te voren had ik de flyer (snelste festival voor je het weet is het geweest!) niet gelezen. Ik lees die briefjes eigenlijk nooit; bij geen enkele voorstelling. Ik laat me liever verrassen door het hier-en-nu op het toneel. Na afloop van deze ultra energieke happening van een Meeuw (artistieke en zakelijke leiding: Hilde Mulder) moet ik dan altijd even een tijdje op een aangename, prettige wijze tot mezelf komen.
Ik-zat-zwaarstukken, om maar eens met een toepasselijke en actuele karate-term in 't Snekers af te sluiten. Volgende week Kyokushin Waterpoortcup 2009 in de Sneker Sporthal!!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel