Doorgaan naar hoofdcontent

Balkenende in Staveren


Staveren, o Staveren. Daar is het goed. Daar vechten de sjouwerslui. Met heldenmoed!!
Een andere universele wijsheid hangt in de vorm van een tegeltje aan de muur van de Leugenbank in Stavoren .
Volgens mij hebben de ouders van ons aller JP hem dit als klein jongetje in Biezelinge, Gemeente Kapelle in de vijftiger jaren, ongetwijfeld meegegeven. Om op weg te gaan in die grote boze buitenwereld. Dat is de overeenkomst tussen Staveren en Biezelinge. Tussen Friesland en Zeeland.
Om de heraut van de moderne variant op de VOC, de eerste nummer één - de primus interparis - van Europa te worden is het een groot voordeel, dat zo'n levenshouding, via je persoonlijke en Zeeuwse achtergrond, in je eigen rugzakje terugvindt!
Komt onder anderen bij de hedendaags politieke Haagse gezeldschapspelletjes, zoals je die nu in de media meemaakt, prima van pas.
Let op mijn woorden! "De toekomstige Minister-President van het Koninkrijk der Nederlanden, de nummer één van Europa wordt in Staveren geboren. Ik krijg dat door vanuit de Kosmos, maar ik lees ze ook op de tegel aan de muur van de Leugenbank aan de haven te Stavoren" .

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel