Doorgaan naar hoofdcontent

As Long As The Wind Blows

Foto: Jan Karstens
Wie kent hem niet? Cesar Zuiderwijk! De virtuoos trommelende smaakmaker van de Golden Earring. Hij was onlangs, samen met Jazz drummer Han Bennink, nog prominent te gast in het TV programma DWDD.
Gisteravond was ik samen met en op uitnodiging van diehardfan en bouwmantsje-maat Jan Karstens, sinds lange tijd weer eens naar een Golden Earring concert. In de Oosterpoort te Groningen. Een avond van het feest der herkenning. Een scala aan Golden Earring hits passeerden de revue. Strak, professioneel en feilloos door de Heren gespeelde Earring songs. De uitvoering van de ooit als b-kant uitgebrachte song As Long As The Wind Blows was voor mij een herontdekking en maakte ook zeer veel indruk op het in grote getale aanwezige grijs-kaal-koppige publiek in de Oosterpoort. Het prachtige, karakteristieke en eigen harmony geluid van Barry en George bezorgde de meeste fans het kippenvel. Je hoorde de echte popsong er aan af! Ga maar eens checken op You Tube. Hier vind je een amateurbeelden van dit nummer. Een geweldige start van de week om op een zomaar maandagavond naar een concert te gaan, alhoewel Barry Hay opmerkte, het een k*t avond te vinden, om te spelen!". Ik heb het niet aan zijn optreden gemerkt!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond