Doorgaan naar hoofdcontent

Weidumerhout. GPS 53.14906/5.76166 lat.long

Opnieuw Breaking the News - 16:17 uur. Foto-impressie van de montagevoorstelling op locatie getiteld Bermtoerisme, het mag weer. Een voorstelling van Fryzen om utens, werkend en afkomstig uit Amsterdam. Ze maken deel uit van het Klijnbedrijf Vormgevers en de Theatergroep De Kat van de Buren. Een uitverkocht huis vanmiddag in de openlucht, langs de berm van de Dekemawei ter hoogte van het Weidumerhout. Het was echt, een gouden en meer dan vermakelijke voorstelling.
Afgerond en gespeeld op deze prachtige unieke lokatie op de bodem van de voormalige Middelzee vlak aan de Zwette. Bermtoeristen anno zestiger jaren van de vorige eeuw zijn in de berm druk in de weer met de meest absurde dingen. Ogenschijnlijk voor de hand liggende zaken worden in de berm buitensporig uitvergroot en uit zijn verband getrokken. Daarna opnieuw weer omgedraaid toegepast. Een prachtige voorstelling met veel lichaamstaal en mime in plaats van gesproken woord! Jammer, dat deze twee middagvoorstellingen een ééndaagse happening was. Klijnbedrijf en De Kat van de Buren beginnen volgende week alweer aan een nieuwe voorstelling, die in oktober in premiere zal gaan.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond