Doorgaan naar hoofdcontent

Klassieker.

Foto Peter Smit tijdens het Hungarian Summercamp 2009.
De jubeleumeditie van de sneker AV Horror loopklassieker Sneek-Bolsward-Sneek, afstand 10 km is gistermiddag uitgelopen op een regel-recht familiefeestje. Zoiets plan je niet, dat overkomt je.....Prachtig! Neef Egbert Brink uit Leek ging op de 20 km mannen-recreanten van start en finiste in een tijd van 1.42.02. De laatste loodjes ter hoogte van IJsbrechtum vielen niet mee. Het leverde hem een 83 ste plek op.
Zijn jongere broer en andere neef Peter uit Grou, basketballer in Joure, besloot plotseling zaterdagmorgen - niet geheel voorbereid - om ook met ons mee te doen in Sneek.
Hij startte op de mannen-recreanten 10 km en finiste verdienstelijk binnen het uur, in een tijd van 58.03. Hij placeerde zich hiermee precies op de 100ste plaats!
Zoon Peter, karateka had deze zomer door zijn buitenlandse trainingskampen o.a. in Hongarije en vervolgens in Sneek, het accent gelegd op het onderdeel hardlopen. Deze voorbedreiding op de Kyokushin Karate Waterpoortcup 2009 op zaterdag 17 oktober in de Sneker Sporthal, vertaalde hij zaterdagmiddag op zijn hagelnieuwe Nikes in een tijd van 45.02 op de 10 km. Dit leverde Peter een 19e plaats op.
Als nestor van dit clubje tekenende ik op de 10 km voor een 98 ste plaats met een tijd van 57.14
De derde helft hebben we bij ons thuis op de Eker feestelijk afgesloten onder het genot van een biertje en een maaltijd van de beste thuisbreng-sjinees-fan-Sneek Sing King Ling.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer