Doorgaan naar hoofdcontent

Kajaktocht Borkum afgebroken


De geplande kajaktocht van Den Helder naar Borkum is niet verder gekomen dan West-Terschelling. De wind piekte in het Molengat naar kracht 4 tot 5 en Brandsma zocht de beschutting van de kust wat op. Hij sloeg toch een paar keer om in de branding. De marifoon en mobiele telefoon raakten doordrenkt en communicatie met het volgschip viel uit. Voor de oversteek van het Engelschmangat naar Vlieland werd de kajak het strand even opgetrokken om te hozen. De branding en een strekdam ontnam de bemanning het zicht en er werd een melding aan de kustwacht gedaan van vermissing. De weersomstandigheden waren verder optimaal voor de oversteek naar Vlieland. Een militair voertuig gebaarde aldaar om aan land te komen. Er landden nog twee helikopters en de KNRM kwam eraan. Brandsma wilde doorpeddelen naar Terschelling en daar overleg voeren met het volgschip. De Brandaris kreeg de kajakker in het Stortemelk in de gaten en werd onder toezicht van marechaussee naar de haven van West-Terschelling gedirigeerd. De eerste etappe was dan wel voltooid maar door kapitein Ton Zwagerman werd de tocht verder afgelast. Begrijpelijk wel maar tot grote teleurstelling van Brandsma die Ameland in de vroege ochtend had willen bereiken. Misschien komt er over een jaar nog eens een poging bij goed weer.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel