Doorgaan naar hoofdcontent

Culinair Sneek 2009

De Martini Kerk in Sneek was vandaag weer het decor van Culinair Sneek. Voor de vijfde keer alweer. Wat mij betreft: "op-naar-het-tweede-lustrum". Zoals alle voorgaande afleveringen was het door het prachtige weer, de goede vibe van al die Snekers bere-gezellig en last, but not least, heel lekker van eten en drinken. Tout Sneek, althans als je erbij wilt horen en gezien wilt worden - en welke rasechte sneker wil dat nu niet - was present en vermaakte zich prima. De wijn en de tonijn van Rob Hopster ging letterlijk en figuurlijk als fluweel over de tong. De charmes en het speciale stokbrood van the-one-and-only Paul Ruiter waren niet te evenaren. De schiere-eigen-gerookte-aal (geen paling: dat is vlaams!) van het bekende etablissement de Walrus was als een zacht trilpaatje van bladgoud op een pas aangelegde sierbestrating. Het smaakte duivels lekker. De muziek kwam uit Liwadden, maar was ondanks dat, weer als vanouds. Het duo Weima en van der Werf zijn een echte "Houseband" in Sneek aan het worden! Die jongens kun je er wel bij hebben.
Even verderop, op de terrassen van de Markstraat, was de sfeer ook om te snijden: van de gezelligheid!! Buurman Jan Eldering su wel segge: "Wat hewwe we 'n rotleven, niet!"

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel