Doorgaan naar hoofdcontent

Winter op het Museumplein


No time for blogging...dit was het weekend van opperen bij The Boss, de sneker stratenmaker Stefan Sjojanowski. Pinkpop kijken op TV. Altijd weer die Friese Vlag hoog boven de inmense menigte op het Landgraafse festivalterrein, kijken naar de echte Boss: Bruce Springsteen. Geweldig titel-nummer van  zijn nieuwe cd "Working on a dream". Ben ik al jaren mee bezig! Ik houd mijn voet nog altijd strak op het gaspedaal van mijn dromen!! 
Maar....even wat anders. Om 12 uur vanmiddag vond de officiële opening plaats van de feestmaand t.g.v. het 100-jarig bestaan van de Elfstedenvereniging.
Op het plein voor Museum Hindeloopen, dat voor deze gebracht gelegenheid speciaal in winterse sferen is gebracht, zal het organisatiecomité uit Stavoren de Elfstedenvlag overdragen. De Hindelooper kostuums, een koek-en-zopie tent, winterse sfeerbeelden en muziek staan garant voor een intens wintergevoel.
Hierna zullen weldra de eersten van de ca. 15.000 Elfstedenfietsers passeren. 
R was even aan het kijken naar de Elfstedenwielrijder in de Sneker Marktstraat. Ik was aan het opperen! Dat is werken en worshippen tegelijk!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel