Doorgaan naar hoofdcontent

Debat Cultuurvisie SneekThomas van Dalen en Harmen van der Hoek lieten gisteravond tijdens het debat over de culturele toekomst van Sneek zien en horen, dat ze de stof "hoe schrijf ik een beleidsnota" tot in de puntjes beheersen. Knap stukje werk! Ook een goeie presentie. Rustig en low profile! Hun concept-visie bleef gisteravond recht overeind.
Ze presenteerden een spatzuivere analyse van het sneker culturele landschap. "Kijk naar de kwaliteiten van Sneek en haal er niet teveel in de breedte bij" was hun belangrijkste devies. Velen uit het culturele veld deden hun zegje. Het kwam allemaal niet echt boven de middelmaat uit. Greet Tearney van de Stichting Music Inn, die met haar stichting meer als dertig jaar - zonder subsidie- Engelse en Ierse folkmusic bandjes -  naar Sneek haalt, staat terecht te trappelen om een vaste niche in het landschap van het sneker culturele kwartier. Ik vond de opmerkingen/bijdrage van kunstenaar Dirk Hakze met afstand de beste en de verstandigste. Hij had een bijzonder helder beeld van de situatie van zijn eigen beroepsgroep in de regio Sneek e.o.Hij hield een kort, bondig, gevat en warm pleidooi om als gezamenlijke beeldende kunstenaars uit de regio Zuidwest Friesland, samen te werken en de verbinding met elkaar te zoeken. Forza Dirk!~
Hans van den Broek, Wethouder van de beleidsarme maar amateurkunstrijke Gemeente Sneek, krijgt binnenkort van beide jongemannen een doortimmerd beleidsstuk, waar niet alleen Sneek, maar de gehele zuidwesthoek zijn culturele voordeel mee kan doen.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel