Doorgaan naar hoofdcontent

1 mei viering

Vrijdag 1 mei, of hoe we traditioneel een wandeling door Amsterdam 's avonds afsloten, in het illustere gezelschap van een Blauwe Reiger (Ardea Cinerea) in zijn habitat nabij de onvolprezen FEBO op het stadionplein. 
(Wanneer krijgen zij, van de FEBO eindelijk eens een lintje? zo vroeg ik mij af.) De Blauwe Reiger niet te verwarren met Purperreiger, is in Nederland zeldzaam omdat bijna alle moerassen in Nederland zijn drooggelegd.
Heenweg Stadionplein: op de tram, via, via o.a. de Vijzelstraat, met zijn geknikte panden, de drukke Albert Cuijp, naar het overvolle Centraal Station. Ook hier nijvere schoonmakers volop in de weer om die gigantische puinzooi van Koninginne-dag weer op te ruimen. Even een kopje K. bij dochter M, op de Brouwersgracht. Zij zong samen met vrienden, in een Amsterdams Café op Koninginnedag, de karaoke Mexico van de Zangeres Zonder Naam om de dreigende Mexicaanse Griepinvasie te bezweren. Het mocht niet baten!
Vervolgens standaard via beide zijden van de Haarlemmerstraat, de Niewedijk op, naar de Dam (opruimen kermisattracties, alles wordt ingereedheid gebracht voor de nationale dodenherdenking op 4 mei a.s.), Rokin, Kalverstraat, Heiligeweg, Leidsestraat, Leidseplein, Weteringschans, P.C.Hooftstraat, (BNers: Harry Mulisch en Vanessa) via een avondzonbankje in het Vondelpark weer richting Olympisch Stadion. Daarna naar onze welbekende, bewierookte en bejubelde rode-vwgolf-tdi, die geparkeerd stond nabij de Sluis tussen het Nieuwe Meer en de Zuider Amstel, deeluitmakende van het industrieterrein de Schinkel, vlakbij het bedrijf TV bedrijf Eyeworks. Ook hier geldt inmiddels betaald parkeren! Hoe je het wendt of keert is een wandeling door Amsterdam in de periode begin mei, toch een opmaat naar (ge)denkingen van 4 en 5 mei.
Dit zijn de beelden/fragmenten die ik in willekeurige volgorde onderweg maakte.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer