Doorgaan naar hoofdcontent

F*ckn**m


Seit de ene Sneker teugen de andere.....suden dy lui ut Damwoude en Heeg ok wat krije foar 't fesinnen fan de naam fan dy nije houten brugge? Seit dy andere Sneker: "Ja...gefangenisstraf"
Tussen de regels door, lees je vandaag, dat weblogger Henk van der Veer ook niet echt enthousiast of gecharmeerd  raakt in zijn logje over de naam Krúsrak voor de nieuwe houten brug over de sneker rondweg! 
De keuze van deze naam is 100% met het verstand tot stand gekomen, geen greintje gevoel te bespeuren. Te beriddeneerd. Het is een slechte keuze uit een beta-koker. Gemaakt uit een getal van >400 op een vermolmd telraampje uit de crisistijd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Alle cliches en obligate watersportballetjes van Sneek worden er ook nog krampachtig bijgeteld en hoog gehouden. Het is een deerniswekkende naam voor een prachtige innovatieve houten brug. Op verzoek verzonnen voor regenten op het pluche en vermoedelijk gesjeesde lijnentrekkers achter een tekentafel uit voornoemde vorige eeuw.
Nogmaals een geflatteerde naam, een naam zonder gevoel sonder kl**ten en absuluut nyt ût 't hat en ût de toonen van een ras-echte-sneker.
Ik wil om te aarden, de naam "Kratsje" terug!


Cartoon Margarite Smit (vandaag)

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer