Doorgaan naar hoofdcontent

Chuck

Over de bejaarde Amerikaanse rockzanger Mister Rock&Roll Chuck Bery zijn de meningen de laatste tijd tamelijk verdeeld. Ex.Rolling Stones bassist Bill Wyman zei onlangs nog op het podium in de Oosterpoort in Groningen tegen zijn publiek:"I wanted to give my arm to that man. I was glad I didn't. What a narsty piece of work that man is!"
Bauke Algera leeft sindskort ook met hem in onmin vanwege een oninbare vordering. "Ondanks een dreigement dat er een ander keertje twee Joegoslaven op hem zouden worden afgestuurd en hem een kogel door de knie zouden schieten. Daarvan was net zoveel gemeend als dat het opleverde, niets" aldus Bauke Algera.
Voor de tachtigste verjaardag van Chuck Berry maakte ik een vers in het Hylpers voor Chuck. Dit fers is de rode draad in ons project Bouwmantsje. Een kort maar heftige voorstelling van een Sneker dichter in het Hylpers en een (Groningse)Drentse Bluesgitarist.
Binnenkort de try out! Met o.a dit gedicht over Chuck B

De Jiérdei fan Chuck..

Een moai òagenblik vàn Chuck wië
yn één òf òare film of dókumòntère,
dy àt iek lèsten òp it skòt sóóng.

Rõlling Stóne Keith Richard stóóng
it nùmmer Oh Carol te spyljen.

Een lik mááns wei, sò àt hy kèn.
Sigarètjen twisken de hàls vàn de gitòar.

Hij spielet náet oenáerdich dòt rifjen.
Loekt dè-bie een trònje, sò fàn:sèn jimme wòl
hèt iek àllegàr kèn.

Chuck Berry loekt him de gitòar ût syn kláuwen.
Hy snáuwt tjin him:
"Dòt dwijst hélendal fekaert joengkjen"

Dòt móment, dòt bertòaele
De manier werop hy dy
gitòar géaselde tòt op de boenke,
mèkke òp my gròate yndruk.

Dèn wèst ècht wur àst mei bézig bist!
Kyppefòl wie myn déal.

Móai.......Hjó wòt hy tàchtig!
Iek hòapje dòt hy fòar éwig joeng bliewt!

Màr àt it sòfier ies,
dèn géat er séaker by de Pòart,
dy góae káent fàn Péetrus ûût.

Iek hèf ùt àlris èader sèit
"Musikanten sind die Architekten des Himmels"
Chuck séaker!!!
Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Witte Rook uit de Elfde Sneker Fontein?

Wat ben ik weer lankmoedig vandaag! Nagenoeg altijd schrijf ik zelf op mijn weblog wat  ik van bepaalde zaken vindt. Dat deed ik ook eerder! Leeshier! Over de onvermijdelijke locatie van de Sneker 11 Fountains fontein sluit ik mij graag aan bij mede-blogger "De Opregte Sneker." in zijn stukje 27 januari j.l. Vooruit laat ik hem ook eens iets gunnen! Ik heb liever dat hij zijn broek aan houdt. Inderdaad het secundaire belang van het 11-stedentocht-traject in de Westersingel kan via de klaarblijkelijke uitstraling en status  van dit Culturele Hoofdstad 2018 object weer van primair belang zijn. Klik hier op de link naar Henk en lees verder onderstaand stukje van mevrouw Engelsma, Sneekse Om Ûtens. Vandaag staat in de Leeuwarder Courant haar ingezonden stukje waar ik niks aan te voegen heb. Ze slaat de spijker op de kop!
Ik onderschrijf de inhoud van harte! Laat u overtuigen! Voor deze enen keer deed ik dat ook, vrienden!  

Sneker Mancave

Sneek - In de rubriek Binnenkijken van de NRC staat vandaag babyboomer, ondernemer, stad-en generatiegenoot Karel Boersma (70) en zijn bijzondere interieur centraal. Omdat klaarblijkelijk niet iedereen de NRC leest wil ik mijn lezers zijn markante mancave niet onthouden.....Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel