Doorgaan naar hoofdcontent

BUK Buijsman goes Bukowski

 "Deze sfeer heb je in een nieuw theater niet zomaar terug" aldus de rotterdamse acteur John Buijsman, die helemaal weg was van de indeling, inrichting en de ambiance van het huidige Theater Sneek. dat al een behoorlijk hart in zijn donder krijgt!  
John Buijsman was gisteravond met zijn muzikale en technische crew te gast in het Theater Sneek. Voor en na de voorstelling Buijsman goes Bukowsky, BUK had ik vrijwilligers dienst. Prachtige gelegenheid dus, om deze voorstelling te zien. En wat voor ééntje!! Een voorstelling over de pijn van het leven.  Een prachtige voorstelling geinspireerd door het leven en werk van Charles Bukowski (1920-1994). In een felle, realistische en woeste straattaal in een zware rotterdamse slang, waarin je duidelijk de hand van vertaler/verteller Jules Deelder hoort. Ernst en humor op een krappe millimeter van elkaar. De acteur vertelt allerlei verhalen over grote gevoelens en eenzame nachten. Vaak ontroerend maar ook super grappig! Hij ligt op zijn rug met de camera close op het gezicht, en vertelt hoe hij na een bloederige vechtpartij in het ziekenhuis belandt, zwevend tussen dood en leven. 
Er waren toeschouwers, die deze voorstelling kennelijk niet aan konden.  Zij verlieten tijdens de voorstelling de zaal. 
Zielepoten, die kennelijk dachten, dat ze ander-half-uur-lang in een Gamma reclame terecht zouden komen. Het is grof, ongehoord, bijzonder beledigend, schofterig en gespeend van elke fatsoensnorm als je tijdens een voorstelling van een integere artiest van het kaliber Buijsman, de zaal verlaat. Persoonlijk ben ik niet zo'n boekenlezer, maar bij de naam en het werk van Bukowski weet zelfs ik echt wel, dat het heus geen zaterdagavondje in Saint-Germain-de-Prés zou worden.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel