Doorgaan naar hoofdcontent

Boksmaat Jaap Postma districtskampioen

Door Tjeerd Bakker

Purmerend - Jaap Postma is zaterdagavond 18 april kampioen geworden van de districten Noord-Holland en Noord- Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe).Hij deed dit door in de finale Ian Hurkmans van boxing Den Helder te verslaan.

Na een rustige eerste ronde waarin Jaap Postma een lichte puntenvoorsprong opbouwde, ging Jaap in de tweede ronde in de hem bekende stijl los. Ian Hurkmans, die er bekend om staat dat hij een knock out in de vuisten heeft, kon niets anders doen dan in de verdediging gaan. In een wervelwind van stoten ging Hurkmans neer en kreeg acht tellen rust van de arbiter. In de pauze van de tweede en derde ronde kreeg Hurkmans van zijn trainer de opdracht: alles of niets te spelen.

De derde ronde duurde echter niet lang: Hurkmans probeerde zo hard te stoten dat hij ten val kwam en hiermee zijn arm brak. De wedstrijd werd dan ook afgebroken door de scheidsrechter: medische interventie.

Jaap Postma zal nu verder gaan in de B-klasse. Zaterdag 9 mei zal hij zijn opwachting maken bij een vechtsportgala in Heerenveen. Een tegenstander wordt nog gezocht. De organisatie probeert de nog nooit verslagen Ali Ergul van boksschool Albert Cuyp zover te krijgen dat hij wil boksen tegen onze sneker coming man Jaap Postma.


Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel