Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw Sneek

At je de súdelike ronweg ride vanaf ‘t industrieterrein Houkesloot richting rotonde Sneekermeer fanût ‘t gelyknamige aquaduct aan je rechter side, siën je disse still. Temeenste at je 't siën wille. De meeste lui skeure as wilden met 't fliës nocg foar de ogen en soms noch half slapend, derlangs om op hun werk te kommen. Dy foto maakte ik fanmorren om een-uur-of half-acht. Noch wat froostich en mistich su te siën. Zelf noem ik dit gebietsje aan de Griene dyk altyd Nieuw-Sneek ! Ik was al vroeg op weg naar de viering van de Boomfeestdag van de Gemeente Skarsterlân in Finkebuorren. Ik bin suderekt ferantwoordelik foar de aanlefering fanne strûûken en ‘t in te planten bosperceel. De Gemeente regelt de zaken met de kyndes, de skoalen en alles deromhéne. We stonnen fanafent - as lââninrichtingsproject - weer prominent met een foto op de regioside van de Liwarder Krant. At je der een bitsje op toelegge ken je elke maand wel inne krant kòmme. Soiets is altyd goëd foar 't onderhouen fan netwerken en de publiciteit. Fyne onse opdrachtgevers gouden. Ik sil noch een foto-fefolg make fan myn ferhaal over fanmorren in Finkebuorren.
Wete jum eigeliks wel wèr dat leit??

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel