Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn commentaar Liwarderweg

In mijn logje, een prikkelend opwarmertje en als schot voor de boeg bedoeld, beloofde ik mijn commentaar te leveren:
Eerst was er dat samenhangende beeld van de weg en de platanen, nu is het kaal. De reactie op mijn weblog van gisteren is er eentje vanuit het gevoel. Een scherpe subjectieve één dimensionale benadering. Een beetje op de man gespeeld. Dat wel. Op de verantwoordelijke wethouder, uitvoerende ambtenaren/aannemers!
Absoluut niet op Jan Bargboer persoonlijk, natuurlijk! Dat weet hij inmiddels ook!
Je kan alles zeggen over die platanen. Slecht ontwikkeld, niet vitaal, exoot, hinderlijke ondiepe wortelgroei, noem maar op. Maar voor mij hoorden die stadsbomen bij de beleving van die straat, zoals ik eerder al zei: "Een samenhangend belevingsbeeld". Inmiddels zestien jaar lang wandelen Renate en ik meerdere keren per week langs de Leeuwarderweg van huis naar de "Stad" vice versa. Het is op zich een straat waar ik van houd. Er wonen daar mensen die wij kennen. We groëte su en make soms 'n praatje as we dèr langs styfele! Zoals we genieten van een mooi gerestaureerd grachtenpand in het centrum of een oude vervallen boerenschuur in het buitengebied, genieten wij ook van dit soort stadsbeelden. Vooral zomers en dan in middag kan de zon daar genadeloos op je giechel schijnen.
Een soort high-noon in Sneek! Dan was er altijd die prettige beschutte schaduwwerking van het bladerdak van de platanen. In de herfst die bladeren... ja, ik geef het toe. Natuurlijk ligt er aan het besluit een gedegen analyse en afweging aan ten grondslag. De communicatie hierover met de buurt was zeer o.k Ik weet ook, dat het grootste deel van de bewoners aan de Liwarderweg er wel mee kan leven. Ik sprak gisteren bewoner (oud Liwarder, wonende op de Liwarderweg) Albert Pasma nog op een verjaardagsfeestje. Hij was heel erg tevreden over de voorbereiding. Maar tegelijkertijd kon hij zich mijn reactie wel voorstellen. Hij heeft ook foto's gemaakt van hoe het was en nu is! Hij staat alles afwegende uiteindelijk achter de keuze en de aanpak van de Gemeente Sneek. De uitvoering van de riolering wordt door de bewoners daar ook in hoge mate gewaardeerd, zo begrijp ik. Tja.....Herplant met de amber. Wat de toekomst brenge moge?, Jan! Ik heb geleerd, dat als je kritiek hebt, je ook een compliment moet geven!
Voilà: Alles afwegende is het natuurlijk een goed en verstandig gemeentelijk besluit. Als volksvertegenwoordiger en bestuurder kun je het toch niet iedereen naar de zin maken. Over de ecologische groene aanpak, over het gehele linie, in onze stad ben ik super enthousiast ! In de vijvers veel rietoevers met mooie natuurlijke vegetatie, hoog water in sloot, waar dat kan, extensief beheer van de grasveldjes, doordachte inrichting van bermen met natuurlijke vormen van waterafvoer etc.
Sjapo! Nou sù!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer