Doorgaan naar hoofdcontent

Eigen volk eerst.....

Zaterdagmidag moest ik R. voor familiezaken naar Workum brengen. Zwager Klaas is al geruime tijd vaste lijnrechter (uit en thuis, dat heet tegenwoordig ass. scheidsrechter) bij v.v. Workum 1 en zijn zoon (mijn oomzegger) Gjerryt Klaas Hoekstra (rugnummer 9) heeft sinds kort een vaste basisplaats in het eerste elftal van Workum, dat  getraind wordt door Marco Vlap. Twee echte liefhebbers dus!
Zaterdagmiddag moest de v.v. Workum thuis aantreden tegen DWP uit Sint Jut (Johannesga) Onder de bezielende leiding van scheidsrecht H. Zijlstra uit Tzummarum op het plaatselijke sportpark heb ik de eerste helft van de wedstrijd gezien (lot nr 2246 van het entreebewijs ad € 2,00). Vader en zoon op beeld vastgelegd!
Om een lang verhaal kort te maken, met respect voor iedereen en zonder iemand te kort tedoen zag ik meteen in luttele ogenblikken: "Gjerryt was de beste man van het veld". Waarom? 
1. Hij heeft stijl, hij oogt als een geboren voetballer. 2. Een hoge lange bal paaste hij door op/met zijn borst, loupezuiver, panklaar. Hij is opbouwend en gericht op mede teamgenoten en 3. Zeker niet onbelangrijk, hij scoorde het tweede doelpunt voor v.v.Workum.  De eindstand van de wedstrijd werd uiteindelijk een gelijkspel 2-2
Do I say more? nee, natuurlijk niet! 
Hier laat ik het eerst bij. We horen nog wel meer van Gjerryt Hoeksta!


Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel