Doorgaan naar hoofdcontent

De Gemeente Dit - Dat......

Disse fyts fetelt 't ferhaal van een eigenaar. Een mede-Sneker miskien? ... ik hoop 't nyt? Nou noch 'n onbekende....Disse eigenaar, miskien wel een karpoëler of sù, wie sal't segge, set elke morrn keurig doch zwaar irritant syn fiets - met syn aksaslot en een extra slot fan staaldraad- an een esseboom op 't grasplantsoen in onse openbare rûûmte. Su at jum allemaal siën kenne is der- op noch gin fytich meter afstâân - bij dy rooie bushalte een eindsje ferderop - een keurich netjeze fytsestalling. Plak genoeg dus, foar sun fyts!
Wedde dat sun type eigenaar (sun type mééns) fan sun type fyts met sun type slot, met sun type fytstas en sun type houding, altyd seurt over de Gemeentedit en de Gemeentedat.....'t falt mij altyd weer op, dat dy types hun omgeving amper kenne. Se siën soms de aanwesige (gratis) fassytiteiten niet iëns. Hoe blien ken een mééns (sun type) wése??

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel