Doorgaan naar hoofdcontent

Kattegejank

Volgens zijn dochters in DWDD was het in november 2008 hoog tijd om na het boek 'Vader en dochters' op zoek te gaan naar een nieuwe inspiratiebron. Vanavond zag ik wederom in DWDD collumnist Martin Bril.
Martin is en oogt ernstig ziek. Onlangs zei hij: "Zolang ik in de krant te lezen ben gaat het goed met me, wanneer ik niet meer schrijf ben ik dood." Hij heeft nu een boek uit over zijn hond. Ontroerend. Aan de lichaamstaal en de houding van presentator Matthijs van Nieuwkerk en side-kick Jan kon je zien, dat ze onder de indruk waren. Ze zochten naar worden, die ze bij andere gasten altijd zo rijkelijk en gemakkelijk voor handen hebben.
Martin was altijd al een poezenman. Jan Mulder heeft ooit een jong katje van hem gehad.
Dit is onze kater, castratica, The Origin of Species.
Voornaam: Tobias.
Achternaam: Smitsonia (1993).
Wij zijn zeer aan hem gehecht.....
The Origin of Species


Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Voetbalfeestje op Herfstavond