Doorgaan naar hoofdcontent

Frederico Garcia Lorca

Gijs Scholten van Aschat en Eric Vaarzon Morel stonden gisteren beiden op het podium in de Oosterpoort te Groningen. Zij vertolkten hun eigengemaakte voorstelling Duende.
De acteur Gijs Scholten van Aschat droeg gedichten voor van o.a. dichters/schrijvers Frederico Garcia Lorca. Deze Spaanse dichter en toneelschrijver behoorde tot "de generatie van 1927" Hij organiseerde in dat jaar het eerste flamenco festival bij het Alhambra in Granada. En verder gedichten van Raphaël Alberti, Ferdinando Pessoa en anderen. Een bonte stoet van dooie dichters die voor het eerst net zoals de schilder Picasso, gebruik maakten van de vrije vorm!
De virtuoze flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel omlijste de voorstelling magistraal. Gijs is onmiskenbaar één van onze top acteurs, die deze voorstelling moeiteloos aankan. Hij acteerde, vertelde, droeg voor op een briljante wijze. Het waren teksten waar ik nog nooit van had gehoord. Ik heb twee uur lang genoten van de teksten, de lichaamstaal en het talent van deze beide heren.
Hun voorstelling Duende vond ik prachtig!Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel