Doorgaan naar hoofdcontent

Sixties in Hylpen 1


In de kerstbijlage van de Balkster Courant, december 2008 zijn drie Hylpers over de jaren vijftig en zestig geinterviewed door Ineke Mulder-Grasman.
Als eerste vertelt QVC en Hylpen voetballer, tamboer, drummer Luit Valk zijn verhaal over de sixties. Zijn jeugd in Hylpen en de geschiedenis van zijn bandje de Endeavours Four.
Verder de visionaire blik in het Sneker nieuwsblad in 1966 van "Telstar" Bauke Algera over de eerste single van The Endeavours Four.
Morgen, maandag 5 januari 2009 is alleskunner Frits Zweed aan de beurt over zijn jeugd, over zijn gele broek gekocht met zijn moeder in de winkel van Bervoets in Sneek, The Outsiders, zijn bandjes met o.a. singer-songwriter Doede Bleeker en neef Roelof Valk.
Overmorgen dinsdag 6 januari 2009 een terugblik naar de sixties door de webmaster en de Chef de Buro van dit weblog.
Om alles een beetje leesbaar te houden: gebruik het pijltje rechtsboven. Daarna kun je de (gescande)pagina uit de Balkster Courant, naar keuze verkleinen/vergroten.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond