Doorgaan naar hoofdcontent

Jacob Brandsma wil carnavalshit

foto de Telegraaf.
Na zijn spectaculaire en heroïsche elf-steden-schaats-avontuur heeft de sneker ozontandzorger en duizendpoot Jacob Brandsma al weer nieuwe plannen. Hij wil nu een carnavalskraker scoren op zijn friese doorlopers. De Fokko Dammen en de Johan Vlemmixen kunnen de microfoons en de centrale verwarming in hun studio maar alvast aanzetten. Een paar zoute haringen erbij! Klaar! Dat wordt kassa en het wapen tegen de kredietcrisis! Deze weblogger wist exclusief beslag te leggen op het eerste concept van zijn tekst van de toekomstige nummer-één-mega-hit!
De titel van het nu al legendarische meesterwerk luidt:

"Wak, wak, wak, ik ben een wakrijder."

Toen ‘k Harmke zag over ’t ijs daar gaan
Doe dacht ik d’rekt dit is mijn kans
Een kont zo rond, een slag van goud
Daarmoet ik vol achteraan
Wak, wak, wak, ik ben een wakrijder

Maar ’t ijs dat kraakt en Harmke gaat
Hoe kom ik nou dichter bij dei?
Wat sil ik dan segge, uit te legge
Dat ik su fan dy hou, su fan dy hou
Wak, wak, wak, ik ben een wakrijder

Se seit dou komst mar even
Nim ik die een eind met
Waar wilst weze, bist warm genoeg?
Bist It noegt my, do bist wol geve
Wak, wak, wak, ik ben een wakrijder

Dit even duurde lang, ze reed weer door
En ik moest alleen weer verder
De kans op liefde ontvluchtte mij
Nu schaats ik het liefste in een wak
Wak, wak, wak, ik ben een wakrijder

Het vriest of dooit, wat maakt het uit
Als ik maar Harmke of een wak opduik
Een wak doet mij ’t verdriet vergeten,
al is het maar voor heel even.
Wak, wak, wak, ik ben een wakrijder

"Voor een clip ben ik wel bereid op de Zwarte Brekken in wakken te schaatsen. In de buurt van de camping van familie Leijenaar. Daar zag ik Harmke waar ik verliefd op ben, in het liedje. Ze schaatst door, en ik wil wel in een wak rijden. Een leuke sport op zich. Het is daar niet meer dan een meter diep" aldus het commentaar van Jacob Brandsma,

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel