Doorgaan naar hoofdcontent

Duidelijkheid over Klein Tinga

Internet is een snel medium. Jan uit Duinterpen reageert zonet op mijn weblog en op Allemaal Snekers, als volgt: "Nog even een aanvulling op mijn verhaal over mijn vader. Inderdaad woonde de familie niet in 1914 op Klein Tinga. Ik heb de familiepapieren er maar even bij gepakt.
"Trijntje Sjoerds Huitema 1868-1955 trouwde met Jouke Popkes Deelsma, eerst vestigden zij zich in Jirnsum, later in Bolsward, daarna in Burgwerd, dat was de boerderij met later de kanoverhuur en restaurant midden in het dorp. Daar kwam mijn vader en zijn zusje terecht na hun vlucht uit België. In mei 1918 verhuisden ze naar Bolsward om te rentenieren maar in datzelfde jaar maakte de oktober-revolutie een eind aan hun vermogen omdat ze dat belegd hadden in aandelen in de Russische Spoorwegen. In 1922 moesten ze opnieuw aan het werk en begonnen met een broer en zuster een nieuw bestaan op Klein Tinga bij Sneek. Jouke sterft in 1927 en Trijntje blijft nog tot 1930 op Klein Tinga en verhuurt daarna de plaats aan haar broer Hieltje Huitema met zijn gezin. In 1937 verkocht Trijntje de plaats en moest Hieltje vertrekken". 
Op deze manier klopt het verhaal over de bewoners van Klein Tinga beter."

Haré Jan: "bedankt voor het verschaffen van helderheid over Klein Tinga."!
Het verhaal van Klein Tinga staat ook op het netwerk:

Bezoek Allemaal Snekers.


Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond