zondag 14 december 2008

1e dan voor Belle Smit DijkstraHet komt in de Kyokushin Karate Sport hoogst zelden voor, dat een vrouw, de zwarte band 1e dan, de (internationale)status van zo'n dergelijk hoog niveau verwerft. Belle Smit Dijkstra legde het zware twee daagse parcours voor het verkrijgen van de 1e dan, zwarte band, af gelopen week, met zeer goed gevolg af. Zij wist de loodzware fysieke inspanning in combinatie met het zeer ingewikkelde theoretische gedeelte (o.a. officiële Japanse benaming inclusief de uitvoering van alle kata's en pedagogiek) van het officiële examen succesvol af te ronden
Zaterdagmiddag was het dan ook eindelijk zover. De onderwijzeres aan de sneker Bonifatius School krijgt onder luid applaus van haar mede karateka's "Loon naar Werken"!! Onder het motto:"Driemaal is scheepsrecht", pakte Belle dit jaar de volle en overtuigende winst in drie Europese finales. Zij heeft thuis, op haar kamer, een-cup-met grote-oren van de Internationale Kyokushin Karate toernooien in Denemarken, The Open Danish in Kopenhagen, in Wales, The Open Welsh in Llantrisant, nabij Cardiff, en natuurlijk de enpassant gewonnen Sneker Waterpoortcup.
Daarnaast deed zij dit najaar ook nog mee aan het zeer gerenommeerde All Japan Open Kyokushin Karate, het belangrijkste toernooi op het WK na.
Zaterdagmiddag kreeg de Sneker Bikkel Belle van haar sensei Frank Liew-On, de door haar zo fel begeerde zwarte band, 1e dan, uitgereikt.
Adventure Run Ameland 2008

Mooi resultaat voor Jan Albert, de 5e plaats!
2033 Jan Albert Veenema Horror 1974 5e MSEN 1:20:10 1:20:08 15,788
Foto Anton Wijkhuis