Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit november 8, 2008 weergeven

Vinger aan de Pols

In Sneek is altyd wel wat te doën…...aldus Henk van der Veer op zijn zaterdagse weblog.
Inderdaad, vandaag stond de poort van het Sneker Antoniûs Ziekenhuis extra wijd open. Na een grondige verbouwing hield de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde openhuis voor het publiek. De publieke belangstelling was bijzonder groot. Door de vele programma's op TV heeft men de laatste tijd, kennelijk een enorme honger ontwikkelt naar medische onderwerpen.
De bezoekers werden in Antoniûs rondgeleid langs de diverse behandelkamers van de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde.
Men kreeg deskundige voorlichting van de medewerkers over de ins en outs van de veelal geavanceerde digitale toestellen, die op deze afdeling, voor het ultieme resultaat voor de patiënt, worden ingezet. Het viel bij jong en oud bijzonder in de smaak. Veel belangstelling bestond er voor het paradepaardje onder de toestellen, de M.R.I (Magnetic Resonace Imaging.) Met mijn woorden, heel simpel gezegd: digitale bee…

Snekers in Japan

Momenteel verblijven een drietal sneker karateka's in Japan. Zijn doen mee aan een prestigieus karate toernooi All Japan Open. Eén van de drie, Belle mailde het volgende:
Vanochtend (6-11-08) zijn we (Mark Potma, Klaas Jansen en ik) aangekomen in Nagoya, Japan. Het was wel een lange rit: dinsdagavond vertrokken, bij Margarite (Peter zijn zus) geslapen (ideaal!!!), woensdagochtend 5 uur trein gemist, na het eerste sprintje met de tassen en koffers gelijk al het zweet op de rug, volgende trein genomen naar Schiphol, na 3 uur vliegen 6 uur wachten in Helsinki, vlucht naar Nagoya duurde ongeveer 10 uur, 2 romantische films gezien (heerlijk), op het vliegveld werden we opgehaald door de vrouw en de dochter van Sihan Hasagawa en de wereldkampioen Takuma, genoten van een heerlijke maaltijd bij Sihan Hasagawa thuis, en tenslotte werden we door zijn vrouw naar het hotel begeleid, weten we ook gelijk welke metro we moeten nemen, het centrum van Nagoya is vet groot, we hebben allemaal een 1-p…