dinsdag 14 oktober 2008

J.O.S Frees Amsterdam Oost


Deze week zowat elke avond vrijwilligerswerk Waterpoortcup (vergaderen, coordineren, bellen en mailen) blijft nog een beetje tijd over voor enige rondjes hardlopen als voorbereiding en training voor de Terschellinger Halve Marathon. Ik kan mijn sponsoren niet teleurstellen. Ik hoop, dat er nog veel potentiële sponsoren zich aanmelden! Ik wil mijn (sponsor) doelstelling halen!
Vorig weekend nog twee voorstellingen gezien. Vrijdagavond in het drama-locaal van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH) een bijzondere en wervelende jeugd voorstelling Kweeniet van de Theatergroep De Kat van de Buren. De Kat kiest voor een verhaal met een boodschap maar nooit met de wijzende vinger ! Dochter M, Jiske Gunkel en Birgit van der Jagt trekken je tijdens deze voorstelling mee in de onzekere leefwereld van jonge puberende- schoolmeisjes uit klas 1F. Bizar, ontroerend en humoristisch tegelijk! Vijftig minuten onbedaarlijk gelachen!
Zaterdagavond in de Harmonie in Liwadden speelden aardige jongens zoals Hennie Vrienten, Frank Boeijen en Henk Hofstede met elkaar. Mooi concert. Vaklui! Mooie recensie van Jacob Haagsma in de LC van het concert van maandag in de Lawei in Drachten. Drie goedgestijlde muzikanten op de bühne in prachtige maatkostums. There's no business like show business. Boeijen in het blauw, Vrienten in het donker en Hofstede in het goudbruin! [...] Wat heeft het nitsnummer JOS days toch een geweldige tekst. Het wordt ontroerend als Henk Hofstede zijn persoonlijke toelichting geeft op de (familie) geschiedenis van zijn kluppie en vertelt van het monument op het voetbalveld voor gevallen JOS leden in de twee wereldoorlog. Hij zingt in deze voorstelling de tekst in het Nederlands: JOS Frees.
Ik zal deze tekst b.l.w. tijdens 4 mei 2009 als statement op mijn weblog plaatsen.