zaterdag 20 september 2008

Hebzucht .... en de val


Het meest bekende symbool van de koude oorlog en het communisme, de Berlijnse muur, viel op 9 november 1989. Binnenkort 3 dagen na de Beerenloop (blijf denken aan de sponsoring op semi-kapitalistische basis van Anske & Maaike voor de Kyokushin Karate Jeugd Waterpoortcup 2008 en neem een kijkje op de video balk over de Waterpoortcup hiernaast), alweer 19 jaar geleden. De tijd vliegt, om dit cliché maar weer eens van stal te halen. Min of meer direct na de val van de muur heb ik aan verschillende intimi voorspeld, dat het wachten is op de ineenstorting van het kapitalisme. Natuurlijk....ik vlieg wel eens vaker uit de bocht, maar mijn visionaire blik heeft mij uiteindelijk toch niet in de steek gelaten. Voila, het heeft nog een tijdje geduurd, maar na 19 jaar is het dan eindelijk zover.
PvdA leider Wouter Bos die voorspelt, dat deze vorm van kapitalisme voorbij is, gaf een spathelder commentaar Je leest zijn uitspraak vandaag in alle kranten: "De hele crisis betekent de teloorgang van een systeem, dat is gebaseerd op hebzucht, onverantwoorde risico's en perverse beloningen" Bats... helemaal mee eens.
Gewòan 'n takke efterûût
, zei mijn moeder zaliger altijd. Vandaar, dat wij - vanwege besparing- en vanuit de visie: verbeter de wereld, maar begin bij jezelf, recent één auto met twee huishoudens gebruiken/delen en de afwasmachine buiten de deur hebben gezet! R en ik vertellen elkaar nu tijdens de afwas de meest spannende verhalen!

kijk/klik ook nog op mijn logje van donderdag over Jimi Hendrix