woensdag 27 augustus 2008

Welvaart en BNP


De bobo's in de regering meten de welvaart in het kort gezegd via het BNP. Op basis hiervan papegaaien politici elkaar na en vangen elkaar vliegen af. Het Bruto Nationaal Product blablabla.... Een belangrijk onderdeel hiervan is de werkgelegenheid. Werken, werken en werkgelegenheid, zegt dit Kabinet. Dat levert pas echt welvaart voor de mensen op. Twee andere, maar ook heel belangrijke componenten worden gemakshalve totaal vergeten. Dat is voor de moderne mens zijn vrije tijd en de natuur. Onnozel natuurlijk, want dat zijn voor ons welbevinden en ons geluk nu juist de belangrijkste elementen.
Het CDA heeft hun slogan Niet Bij Brood Alleen alweer jaren weg gestopt in de onderste lade en laten hun geestverwanten aan de rechtervleugel.
Zij draaien nu hun olympische ererondjes in deze ratrace van de zielepoten van het Kapitaal ! Het altaar ontbreekt nog!
Kijk voor de aardigheid maar eens hoe mooi het Zwarte Paadje in de Noorderhoek (natuur) er 's avonds, 's zomers (vrije tijd) er uit ziet. De beelden van één van deze groene longen in onze stad zijn juist super belangrijk voor het welbevinden van de Snekers. Deze groene longen zorgen voor de broodnodige energie en creativiteit! Mede hierdoor ademt Sneek als nooit tevoren!
Tegen blogmaat Sybe Karspel zeg ik, niet alleen vandaag, maar ook morgen.......: "Van Cultuur en Natuur is er in een Stad nooit genoeg"!