donderdag 14 augustus 2008

Windstreken


Vandaag een dag met twee gezichten. Om te beginnen, vanmorgen een vruchtbare vergadering van de Landinrichtingscommissie. Daarna een afscheidslunch in de Oorsprong te Sint Nicolaasga ter gelegenheid van één van de geachte leden van de Commissie, die om gezondheidsredenen met het werk is gestopt.
In een mooie bescheiden tafelrede van de voorzitter passeerde de locale landinrichtingeschiedenis van het afscheidnemende commissielid de revue. Plotseling drong het tot mij door, dat ik niet alleen geruime tijd hard heb meegewerkt in verschillende stadia van dit landinrichtingsproject, maar dat ik gedurende deze periode ook erg veel lief en soms dramatisch leed heb gedeeld met mensen uit deze commissie.
Dat geeft een band en ontroerde me ! (Ik wordt ouder.....ja, ik geef het toe!) Het gaf ook positief gevoel van `Lets finish the Job`!!
Dan vanmiddag, na de lunch. Nog een kort overleg met projectgroepleden over kavelaanvaarding in SintNyk. Daarna reed ik met mijn Rode-VW-Golf-TDI terug naar mijn beloved Sneek. Niet via de drukke A7, maar via de rustige secundaire weg Joure Sneek. Even toeristisch! Ter hoogte van de tram dijk maakte ik even een sanitaire stop op een in-uitvoegstrook langs de weg. In de buitenlucht pissen, moet kunnen!. Daarna toen ik mijn rode monster wederom startte gebeurde er niets....helemaal niets. Geen geluid, geen klik, niènte, nada! Snel de wegenwacht gebeld. Binnen een kwartier aanwezig! Top! Om een lang verhaal kort te maken, de conclusie van de Wegenwachter: " Startmotor aan gort!"
De sympathieke ANWB-er heeft me een klein stukje aangesleept en vervolgens heb ik mijn trouwe-duitse-rooie-rakker onverwijld afgeleverd bij VAKgarage Anne Knol in Scharnegoutum. De Wonderboys van Anne zeggen mij toe, dat deze Volkswagen Golf, (die zo uniek is!)morgen weer loopt als een zonnetje!
Ik hou ze aan die belofte! Wat dat doe ik zelf ook op 30 augustus aanstaande!
Vanavond nog vlug mijn nieuwe paspoort van het Stadhuis gehaald.
Ik kan nu weer kiezen uit alle windstreken op deze aardkloot. Ik voel me vrij&rijk-tegelijk!