zaterdag 2 augustus 2008

Opening Snkwk 2008De Snkwk is gisteravond met de onvermijdelijke traditionele vlootschouw, vuurwerk en kermis ûtein setten. Veel mensen op de been, gezellige terrassen, feestmuziek, niet te vergeten aardige mensen (op een enkele te-vroeg-op-de-avond-dronken-hufter ná, natuurlijk ) en prachtig weer! En mooie gelegenheid in deze gezellige sfeer om het menselijke gedrag eens nader op een afstandje te bekijken. Vooral valt op, de toename van het matchmaking van al die jonge mensen die op het magische van de Snkwk afkomen.
Kennelijk zwaar aangestuurd door het internationale begrip Snkwk en natuurlijk door de feromonen of hoe zoiets ook mag heten.
De Snkwk is volgens mij hard-op-weg het Ierse stadje Lisdoonvarna op dit punt naar de kroon te steken. Lisdoonvarna is bekend om het Matchmaking-Festival, dat daar elk jaar wordt georganiseerd gedurende de maand september. Een festival, dat oorspronkelijk bedoeld is voor vrijgezellen. Matchmakers (koppelaars) proberen, tegen betaling, een geschikte partner te vinden voor de zoekende vrijgezellen. De naam Lisdoonvarna betekent binnenplaats van het fort in het dal en Sneek ligt binnenkort aan het Sneekermeer! Je zou kunnen zeggen, dat de corebusiness van de Snkwk tweeërlei is. Naast het traditionele zeilen is ook het oer-oude matchmaking zichtbaar een begrip .
Een mooi klusje voor de marketeers onder ons om de combinatie van het begrip Snkwk en Matchmaking nog meer te vermarkten! Woningstichting de Wieren lijkt er in 2009 al mee te zijn begonnen!

Preview

Slideshow Preview Soap from Hylpen. Binnenkort het werkelijke (historisch verantwoorde) uitgewerkte verhaal over het leven van de eerste eigenaar van de grijze-reis-bagage-kist in de side-bar van dit weblog.